Уважаеми клиенти, всички цени обявени в сайта са в български лев с включено ДДС. Цените се обновяват на определен период от време. Възможно е несъответствие с цените в нашите магазините. Обявените цени в сайта са за покупки онлайн.

FORTIS принадлежи към традиционните швейцарски марки часовници основавана през 1912 г., като първия в света производител на автоматични часовници през 1926г. FORTIS произвежда първия автоматичен часовник легендарния Harwood в серийно производство. В средата на 50-те и 60-те години до кулминацията на автоматичните часовници FORTIS се радват на добра репутация в световен мащаб.

През 80-те години марката FORTIS е известна като производител на функционални и надеждни механични часовници. През 1994 г., след тежки тестове, Star City Training Center избра FORTIS OFFICIAL като част от официалното оборудване на космонавтите оттогава Автоматични часовници FORTIS са се доказали в няколко мисии, дори извън защитената космическа станция в открития космос.

Въз основа на интензивното сътрудничество с експерти по космическо пътуване е разработен нов уникален часовник : Един истински спин-оф от космоса и първия в света: FORTIS хронограф автоматичен с механична аларма. Точно 10 години след първото официално потвърждение че FORTIS ще участва като официален доставчик на часовници в руската космическа програма на борда на МКС до днес. FORTIS участва в първата мисия до Марс: като официален доставчик на мисията „Марс 500“, която е започнала през юни 2010 г.

Като дългогодишен партньор на космически организации FORTIS инвестира в съвременни технологии и осигурява по този начин бъдещето на 100-годишната марка в постоянно променящия се пазар за часовници.